Uw BIERKRATJE: € 0,00

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

Nog geen 18? Sorry, maar nog even geen bier.

Ben u onder de 18 jaar, dan kunt u helaas geen bier bestellen bij BierGaarde.nl. Alcohol drinken onder de 18 wordt niet alleen afgeraden maar is ook verboden. BierGaarde staat hier ook volledig achter. Wij verkopen onder geen enkele omstandigheid bier aan mensen die onder de 18 zijn.

Slecht voor de ontwikkeling

Voor de ontwikkeling van de hersenen is alcohol drinken niet goed. Zeker de levensjaren tot de 18 zijn cruciaal voor het volgroeien van de hersenen. Onze hersenen zijn wat ons eigen maakt. Het is natuurlijk erg zonde om hier schade aan te doen. Sommige onderzoeken suggereren zelfs dat eigenlijk alcohol gebruik onder de 18 jaar verboden zou moeten worden. Voor mensen boven de 18 jaar is het voornamelijk belangrijk dat u met mate drinkt.

Naast de schade aan hersenen spelen ook andere factoren mee. Kinderen onder de 18 hebben namelijk een veel lagere tolerantie voor alcohol. Het is geen toeval dat veel ‘comazuipers’ onder de 18 jaar zijn. Dit heeft ook te maken met de gevoeligheid voor groepsdruk. Zeker onder pubers zien sommigen alcohol drinken als iets stoers of iets om zichzelf te bewijzen. Dronkenschap wordt door veel Nederlandse jongeren gezien als iets wat laat zien dat je volwassen bent en er bij hoort. In sommige landen is het tegenovergestelde echter waar. Dronkenschap wordt daar juist gezien als een teken van zwakte. Iemand die zichzelf niet kan beheersen en te veel drinkt wordt juist als kind beschouwd.

Ouders met kinderen onder de 18

Voor ouders met kinderen onder de 18 is drank altijd een dilemma. Controle over de acties van uw kinderen is lastig. U bent niet altijd in de buurt. Bovendien zoeken zeker pubers vaak de grenzen op van wat mag. Het is daarom goed om helder uit te leggen waarom het niet goed is om onder de 18 alcohol te drinken. Een goede uitleg over de reden achter het verbod is belangrijk. Dat stelt de jongere instaat om zelf de juiste keuze te maken. Wijs er ook op dat het ingaan op groepsdruk helemaal niet stoer is. Je bent juist sterk als je durft om niet mee te gaan en je eigen weg te kiezen.

Voor het laten proberen van alcohol onder de 18 is er een simpele regel: nooit doen. Het is immers verboden, maar het heeft nog een belangrijkere reden. De meeste jongeren vinden alcoholische dranken de eerste keer niet lekker.  Door kinderen het een paar keer te laten proberen kan gewenning aan de smaak optreden. Dan kunnen ze sneller in een situatie komen dat ze echt aan het drinken gaan. Iets wat u juist probeert te vermijden.

Een heel volwassen leven nog bier drinken

Natuurlijk is het drinken van alcoholische dranken zoals speciaal bier lekker. Daarom is de verleiding voor jongeren onder de 18 ook groot. Maar het is belangrijk om te realiseren dat een biertje lekker is maar dat het niet opweegt tegen de kosten van hersenschade door alcohol gebruik op jonge leeftijd. Nadat je 18 bent geworden is er nog een heel lange periode om van alcohol te kunnen genieten. Met mate natuurlijk.